Jakten på Makten - Sveriges mest aktuella brädspel

Jakten på makten

- Spelet om Svensk politik 

Se vem som tar sig igenom mandatperioden med flest röster inför valet. Skratta åt roliga och fåniga citat, välj din favoritpolitiker - eller en joker. Spela med vänner och familj och med barn från 11 år. 

Spelet fins nu i Alfa 1.3 och produceras i fabrik på beställning ett och ett. Priset är i nuläget 63 dollar + leveranskostnad från USA.

 

Vem kan spela, och hur många?

Alla kan spela, oberoende av ålder och politisk tillhörighet. Du kan också spela i lag och du väljer själv om du vill spela ett längre eller ett snabbt spel. Spelet tar ca trettio minuter att spela eller upp till en timme beroende på antalet spelare och hastighet på mandatperioden. Ålder 11 - 99 år, två till fyra spelare, eller 2 - 4 lag.

Allt kan hända i debatt och mediedrev

Spelet innehåller aktuella och historiska frågor kring Svensk politik. Du kan också få debattera eller svara på vem som sa vad, eller bli utsatt för ett mediedrev. Spelet innehåller även partikunskap och historiska frågor tillbaka till Gustav Vasas tid.

Väljer du en politiker eller en av jokrarna?

Därför skapades spelet

Spelet har fötts ur tanken att vi behöver lära oss att prata mer om politik. Spelet har producerats av mig (Mia), med hjälp av min familj och vänner. Barnen, morfar och morbror har hjälpt till att skriva frågor, bygga, illustrera och framför allt provspela prototyp efter prototyp. Nu hoppas vi på många underhållande politiska spelkvällar framöver runt om hela Sverige!

Självklart får du välja vilken politiker du vill spela med, kanske vill du vara Stefan Löfven, Annie Lööf, eller Gustav Fridolin för en liten stund... eller så väljer du Kungen eller apan Dandy :)

“Det är ett kul spel med många olika varierande moment - och lärorikt. Jag gillar speciellt att man kan spela med varandra oberoende av politisk åsikt!

Emma Kjellkvist
Student 21 år och medlem i MUF 

 Copyright © 2015 Dandy Games, a part of Dandy Interaction AB. All rights reserved.

Skicka meddelandet

Pris för Alfa 1.3 
63 dollar/st + leverans från USA

Beställ direkt här via fabriken, eller kontakta oss genom formuläret.

Innehåll (allt i mycket bra kvalité):

  • 1 spelplan 
  • Ca 35 x 3 Faktakort
  • Ca 40 Citatkort
  • Ca 35 Mediekort
  • Ca 50 Partikunskapskort
  • 16 Debattkort 
  • 13 spelpjäser - partiledare och ett par jokrar 
  • 100 procentdelar (poäng)
  • 1 timglas
  • 2 tärningar

Om intresset av massproduktion finns kommer stor beställning att göras av fabrik vilket kommer att ge något högre kvalité, men framför allt lägre pris. Det är dock ingen dålig kvalité på ALFA-prototypen. Tiden får utvisa om det blir någon massproduktion. 

Intresserad? 

Spelet finns att beställa via fabriken i USA, du kan köpa ett eller flera spel. Det är 2-3 veckors leveranstid och kostar 63 dollar/spel + frakt från USA. Bulkpris är ca 45 dollar. 

Läs om projektet på Kickstarter

projektet nådde inte sin målsumma och inga betalningar har dragits.

Tack för ert stöd!

Beställ spelet här
Please correct the following errors: